Monet suomalaiset perheet muuttivat 1960-luvulla  työn perässä Ruotsiin. Ensimmäinen rauhanyhdistys perustettiin Tukholmaan vuonna 1965 ja tällä hetkellä Ruotsissa ja Norjassa toimii viisi rauhanyhdistystä. Jäseniä näissä rauhanyhdistyksissä on yhteensä noin 500. Lisäksi toiminnassa on mukana paljon lapsia ja nuoria. Vuonna 1970 perustettiin yhdistys, jonka tehtävänä oli järjestää seuroja Ruotsissa. Vuonna 1981 yhdistyksen nimeksi vakiintui Sveriges Fridsföreningars Centralorganisation (SFC).

SFC:n 50-vuo­ti­sta historiaa oli tarkoitus juhlistaa tämän vuoden suviseurojen yhteydessä, mutta pandemian vuoksi juhlaseurat jouduttiin siirtämään en­si vuo­teen. Jos Jumala suo, nii­tä vietetään Taa­lain­maal­la he­la­tors­tai­vii­kon­lop­pu­na 2021. 

Kir­ja vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden  his­to­ri­as­ta Ruotsissa on val­mis­tu­nut tänä keväänä. Kirjaa on tarkoitus myydä jo kuluvan vuoden aikana,  mutta se  jul­kais­taan vi­ral­li­ses­ti en­si vuon­na. Kir­jan nimi on ”Ju­ma­lan val­ta­kun­nan kan­sa­lai­se­na Ruot­sis­sa”. Te­ok­ses­sa on run­saas­ti ku­via, ja se jul­kais­taan kak­si­kie­li­se­nä.

Kesäseuraradio toivottaa onnea ja Jumalan siunausta 50-vuotiaalle Ruotsin Rauhanyhdistysten Keskusyhdistykselle!