Kesäseuraradio, (alk. Suviseuraradio) sai alkunsa Tornion Suviseuroissa vuonna 1994.

Tuohon asti, 55 vuoden ajan, Suviseurojen etävieraat olivat saaneet tyytyä Yleisradion tunninmittaiseen lähetykseen.

25 vuotta sitten muutama Suviseurojen järjestäjä teki diilin torniolaisen paikallisradion kanssa ja ryhtyi valmistelemaan omaa usean päivän lähetystä. Studio ja kaikki kalusto tulivat paikallisradiolta – seura-alueelle Könölään ilmestyi vain pieni koppi suoria haastatteluja varten.

Uudesta Suviseuroissa julkaistavasta kirjasta selviää, kuinka tuohon aikaan ohjelmat nauhoitettiin kasetille, niiltä isoille keloille, jotka sitten roudattiin Tornion opistolle leikattavaksi. Työkaluina olivat ihan oikeasti sakset ja liima.

Nykyään radiotyö on pitkälle digitalisoitua, ja vaikka työkalut ovat pienentyneet, tekijämäärä on kasvanut: Kesäseuraradiossa on tänä vuonna mukana vajaat 140 amatööriä ja ammattilaista. Kirja avaa radion kehitystä ja siihen kuuluvia vaativia tehtäviä.

Kirja Pysytään kuulolla tulee julki Suviseurojen julkistamistilaisuudessa Muhoksella torstaina 27.6.2019. Se on myytävänä myös SRK:n verkkokaupassa.