Tämän kesän Suviseuroissa kuullaan lauluja ja virsiä niin virtuaaliurkujen säestyksellä suorana lähetysstudiosta kuin myös eri SRK:n äänitteiltä,

kertoo Johanna Kinnunen, joka on yksi Suviseurojen musiikista vastaavista. 

Hän jatkaa, että musiikki on valittu lähinnä ammattikanttoreista koostuneessa työryhmässä miettien seurojen ja taukojen radio-ohjelmaa ja ottaen huomioon sen, että laulavaa seurakansaa ei nyt ole paikanpäällä lähetysstudiossa. 

Niissä seuroissa ja Suviseurojen muissa ohjelmissa, jotka lähetetään videolähetyksenä kuullaan lähetysstudioon tuotuja virtuaaliurkuja ja paikalla on urkurin lisäksi myös kanttori. 

Muiden seuralähetysten, laulutuokioiden ja taukosoittojen laulut ja virret ovat SRK:n eri äänitteiltä.

Laulutuokioiden teemat vaihtelevat

Suviseurojen laulutuokioiden teemoiksi on valittu rukous, kiitollisuus, nuorten laulut, lasten laulut, kadonnut ja jälleen löytynyt sunnuntain teeman mukaisesti, taivasikävä ja Jumalan valtakunnan työ. 

Lauantaina illalla kuullaan ehtoollisen viettoon liittyvien Siionin laulujen ja virsien ilta Oulun tuomiokirkosta. Se on suora lähetys, joka voi seurata myös Virtuaalikirkko.fi-palvelussa ja videolähetyksenä SRK:n Youtube-kanavalla.

Musiikkivalinnoissa on pyritty monipuolisuuteen ja siihen, että kuulijalla olisi mahdollisuus yhtyä itselle rakkaisiin lauluihin ja virsiin juuri siellä, missä lähetystä kulloinkin seuraa ja kuuntelee,

Kinnunen toteaa.